De Opwinding van kickbokswedstrijden

By 12 april 2024Berichten
Kickboks wedstrijden

De Opwinding van kickbokswedstrijden

De bel klinkt scherp door de lucht, de spanning is voelbaar. De menigte juicht, maar voor de kickbokser die de ring betreedt, is het geluid gedempt, verzwolgen door de adrenaline die door zijn of haar aderen stroomt. Het is een moment van puur, rauw emotioneel gewicht. Dit is niet zomaar een sportwedstrijd; dit is kickboksen, een strijd van moed, skills en fighting spirit.

Recentelijk deelde Lois haar ervaringen in een interview voor het Full Colour Magazine (FNM). Ze benadrukte de unieke sensaties die gepaard gaan met het betreden van de ring. “Het is moeilijk om de intensiteit van een kickbokswedstrijd te beschrijven aan iemand die het niet zelf heeft meegemaakt,” zei ze. “Het is een mix van opwinding, angst en vastberadenheid, alles in één.”

De opwinding begint al lang voordat de eerste stoot wordt uitgedeeld. Het is het gevoel van anticipatie terwijl je je voorbereidt in de kleedkamer, het geluid van je eigen hartslag in je oren, de gespannen sfeer die zich verspreidt onder de andere vechters. Het is het moment waarop je naar de ring loopt en de ogen van het publiek op je gericht voelt. Het is weten dat je alles hebt gegeven in de voorbereiding, maar dat nu alles afhangt van wat er in de komende minuten zal gebeuren.

Kickboxing

Maar met de opwinding komt ook de angst. Angst voor de onbekende kracht van je tegenstander, angst voor blessures, angst voor falen. Het is de constante strijd om je zenuwen onder controle te houden, om je focus scherp te houden te midden van de chaos van de ring. Lois deelde haar eigen worsteling met deze angst in het interview, maar benadrukte ook hoe het haar dreef om sterker te worden. “Angst is een deel van het spel,” zei ze. “Maar het is ook wat ons motiveert om te trainen, om harder te werken, om beter te worden.”

En dan is er de vastberadenheid, de innerlijke kracht die je dwingt om door te zetten, zelfs als elke vezel in je lichaam schreeuwt om op te geven. Het is het gevoel van triomf wanneer je een krachtige stoot landt, wanneer je jezelf overtreft en je limieten verlegt. Het is het besef dat je niet alleen vecht voor jezelf, maar ook voor al diegenen die achter je staan, die je hebben gesteund op je reis naar de ring.

Trainer Eric heeft meegemaakt dat de “battleshakes”, zoals hij ze noemt, soms een wedstrijdsporter parten spelen. Hij benadrukt de moed en de discipline die het vergt voor jonge mannen en vrouwen om zichzelf kwetsbaar op te stellen in de boksring, wetende dat ze tegen een gelijkwaardige tegenstander…en soms tegen een sterkere tegenstander zullen staan. Voor de echte atleten gaat het niet alleen om het winnen, maar om het overwinnen, om de fighting spirit te tonen en te laten zien dat ze het spel kickboksen beheersen.

Het is dit samenspel van emoties dat kickboksen zo intens, zo meeslepend maakt. Het is niet alleen een sport; het is een reis vol overwinningen, een test van moed, veerkracht en karakter. Dus de volgende keer dat je een kickbokswedstrijd ziet, denk dan aan de pulserende energie van de ring, aan de opwinding, angst en vastberadenheid die daar samenkomen in een explosie van pure passie en strijd. Toon en deel je trots en respect voor de wedstrijdsporters.

Kickboksen

Hoewel Yamato Gym een sportclub voor recreanten is, hebben we op zaterdag 11 mei maar liefst vijf wedstrijdsporters op het programma staan die de boksring zullen betreden tijdens het grootse Rings Gala in Driemond (naast Weesp). Meer informatie vind je op www.rings.nl. Via deze website kan jij ook je tickets verkrijgen: let op ten tijde van de opmaak van dit blog is reeds 75% van de kaarten verkocht.

Aan de deur is GEEN verkoop van kaarten. Dus wil jij erbij zijn, zorg dan dat je de komende dagen je tickets krijgt.

Tot snel op de club!

Yamato Gym

About Yamato Gym