Geschiedenis

Yamato Gym is een unieke sportclub in Weesp, met een zeer rijke historie.

Ontdek de rijke geschiedenis van Yamato Gym, een unieke sportclub in Weesp waar passie voor sporten en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. De oorsprong van onze club ligt bij Jan van Looijen, die als jonge judoka begon en later zijn horizon verbreedde naar het boksen en kyokushinkai karate.

Jan’s reislust als zeeman bracht hem in aanraking met diverse martial arts in landen zoals China, Korea en Japan. Uiteindelijk leidde zijn pad naar Kenji Kurosaki, een 10e dan kyokushinkai grootmeester en de grondlegger van het Japanse kickboksen. Hier liggen de wortels van het Nederlandse kickboksen. Jan volgde samen met Jan Plas en Peter van der Hemel een intesieve trainingsstage bij Kurosaki en zij brachten deze nieuwe discipline terug naar Nederland.

In Nederland deelden het drietal hun kennis en passie voor kickboksen, waarbij Jan van Looijen zich toelegde op het lesgeven bij de dojo van Jon Bluming, het Korps Mariniers en de politie. Ook zijn jongste zoon, Eric van Looijen, werd geïnspireerd door de vechtsporten en leerde rechtstreeks van zijn vader en andere meesters.

Yamato Gym Weesp begon in 2001 toen een groep vrienden, onder leiding van Eric, samen het kickboksen beoefenden. Zij trainden in een sportzaaltje in Weesp, maar al snel groeide de vriendengroep uit tot een gerespecteerde sportclub met groepstrainingen in kickboksen, jujutsu en CrossFit. Eric’s inzet en toewijding zorgden ervoor dat het trainingskader werd uitgebreid en dat Yamato Gym een bekend begrip werd in Weesp en omstreken.

Chris Dolman, een icoon in de vechtsportwereld, reikte op 26 mei 2023 de tiende dan All-Round Fighting uit aan Jan van Looijen, de hoogste dangraad die je kan behalen.

Ook Eric ontving als erkenning voor zijn inzet, verdienste in de sport een hoge dangraad uitgereikt. Eerder al behaalde Eric zijn zwarte band jujutsu bij de Valente Brothers in de Verenigde Staten.

Inmiddels zijn ook de kinderen van Eric actief op de sportclub Yamato Gym, zij zijn begonnen met de lessen little champs en jujutsu. Dit in combinatie met andere sportactiviteiten zoals zwemmen en paardrijden ondersteunt kinderen bij hun fysieke en mentale ontwikkeling.

Bij Yamato Gym geloven we in een positieve en ondersteunende omgeving waar sporters veilig en met plezier kunnen trainen. Ons trainingscenter biedt niet alleen groepstrainingen, maar ook persoonlijke begeleiding door personal trainers en specialisten in (kinder-) fysiotherapie en huidtherapie.

Wij zijn er trots op dat we, dankzij onze geschiedenis en ervaring, kunnen bijdragen aan de fysieke en mentale ontwikkeling van onze sporters. Bij Yamato Gym kun je rekenen op professionele begeleiding en een warm welkom, of je nu nieuw bent of een ervaren sporter.

Kom langs voor een kennismaking of proeftraining en ontdek de kracht van Yamato Gym.

 

Yamato Gym