Kickboksen

Woon jij in Weesp en wil je leren kickboksen in een veilige en gemoedelijke sportomgeving? Dan ben jij bij Yamato Gym aan het juiste adres!

Met onze eigen unieke stijl van lesgeven worden sporters geleerd zich het kickboksen eigen te maken. Elke les oefenen de sporters de basistechnieken en de toepassing daarvan in uiteenlopende realistische situaties. Er zullen bekende technieken te verfijnen zijn en nieuwe technieken te leren zijn. Kickboksen spreekt aan, inspireert, en daagt jou uit. Met kickboksen hebben wij vooral een sport die ons plezier geeft en ons stimuleert onze technieken verder door te ontwikkelen.

Tijdens een les kickboksen leer je een breed scala aan vaardigheden en technieken.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten die je tijdens een les kickboksen kunt verwachten te leren:

  1. Basistechnieken: Je leert de fundamenten van kickboksen, zoals stoten, trappen, knieën. Deze technieken worden zorgvuldig gedemonstreerd en uitgelegd, zodat je ze correct kunt uitvoeren.
  2. Combinaties: Je leert verschillende combinaties van technieken om effectieve aanvalspatronen te creëren. Dit omvat het begrijpen van de juiste volgorde en timing van stoten, trappen en andere bewegingen.
  3. Verdedigingstechnieken: nog belangrijker, je leert hoe je jezelf effectief kunt verdedigen. Dit omvat het blokkeren van stoten en trappen, ontwijken van aanvallen en het beheersen van afstand om niet geraakt te kunnen worden.
  4. Coördinatie en balans: Kickboksen vereist een goede coördinatie tussen je armen, benen en lichaam. Je leert hoe je deze elementen effectief kunt combineren en behoudt tegelijkertijd een goede balans.
  5. Kracht en uithoudingsvermogen: Kickboksen is een intensieve workout die je helpt bij het opbouwen van kracht en het verbeteren van je uithoudingsvermogen.
  6. Mentale vaardigheden: Kickboksen draagt ook bij aan de ontwikkeling van mentale vaardigheden, zoals moed, discipline, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfbeheersing. Je leert jezelf uitdagen, angsten overwinnen en je concentreren op je doelen.

Keurmerk Vechtsportautoriteit

De Weesper sportclub Yamato Gym heeft als één van de eerste vechtsportscholen in Nederland het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen.

In Weesp is Yamato Gym zelfs de enige vechtsportschool met een keurmerk van de Vechtsportautoriteit. Yamato Gym voldoet ruimschoots aan alle eisen die de Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

Straight from the source

Kickboksen bij Yamato Gym is voor jou de kans om straight from the source het kickboksen te leren. Lees meer over de geschiedenis van het kickboksen op de website Dutch Kickboxing en ontdek directe link met Yamato Gym.

Trainen bij Yamato Gym, onder leiding van de zoon van één van de grondleggers van het Nederlandse kickboksen, is de ultieme kans om kickboksen te leren. Er is simpelweg geen betere plek in Weesp waar je de kunst van het kickboksen kunt beoefenen.

Effectieve oefenvormen voor beginners

Een solide basis voor het leren van kickboksen begint met bokszaktrainingen. Tijdens deze trainingen leer je de essentiële stoot- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. De bokszaktrainingen helpen je bij het opbouwen van specifieke conditie en kracht. Een volgende stap in je kickboksavontuur is deelname aan de padstrainingen of de cardio kickboxing trainingen. Deze trainingen zijn iets intensiever dan de bokszaktrainingen, waardoor je je vaardigheden naar een nog hoger niveau tilt. Je volgende stap is om mee te gaan doen met de lessen kickboksen. Een mooie uitdaging en vooral een concrete doelstelling die veel voldoening, skills en plezier zal geven.

Proeftraining!
Kickboksen bij Yamato Gym Weesp
Kickboksen - Sportschool Yamato Gym
Kickboksen Yamato Gym
Yamato Gym Weesp
Kickboksen Yamato Gym Weesp