Kickboksen

Yamato Gym heeft het kickboksen voor recreatiesporters in Weesp op de kaart gezet. Kickboksen bij Yamato Gym is voor jou een unieke kans om ‘straight from the source’ het Nederlandse kickboksen te leren.

Begin jouw kickboks journey bij Yamato Gym
Het is aan te raden om eerst enige ervaring op te doen met de conditie- en bokszaktrainingen. Het meedoen aan deze lessen zorgt ervoor dat je een goed fundament hebt qua conditie en technieken.

Kickboksen spreekt aan, inspireert, en daagt jou uit. Met kickboksen hebben wij vooral een sport die ons plezier geeft en ons stimuleert onze technieken verder door te ontwikkelen.

De volgende stap: kickboksen | techniek & conditie
Als je al wat ervaring hebt opgedaan met de lessen conditie- en bokszaktraining? Dan is een goede volgende stap om mee te doen aan de les kickboksen | techniek en conditietraining op de woensdagavond. Tijdens deze lessen leer je meer van het authentieke kickboksen zonder dat er aan sparring gedaan wordt.

De lessen kickboksen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Met haar eigen unieke stijl van lesgeven worden sporters geleerd zich het kickboksen eigen te maken. Elke les oefenen de sporters de basistechnieken en de toepassing daarvan in uiteenlopende realistische situaties. Er zullen bekende technieken te verfijnen zijn en nieuwe technieken te leren zijn.

In de les kickboksen leer jij stoten- en trappen te plaatsen, en te verdedigen, met de juiste coördinatie, balans, kracht en timing. Bovendien verbeter je iedere les weer je uithoudingsvermogen en souplesse. Naast fysieke sterker word je ook mentaal sterker, denk hierbij aan de ontwikkeling van mentale vaardigheden als: moed, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en intelligentie.

Kickboksen met sparren

Kickboksen met sparren 
De volgende stap kan zijn dat je ook mee wilt gaan doen in een les waar aan sparring gedaan wordt. Dan is de les kickboksen op de woensdag om aan mee te doen. Sparren biedt sporters de kans zich verder tot ontwikkelen op het gebied van kickboksen onder druk. Op de maandag zijn bij het sparren geen technieken naar het hoofd toegestaan.

De studenten dragen tijdens de lessen waarin gespard wordt beschermmaterialen zoals een bitje, tok, scheenbeschermers en natuurlijk bokshandschoenen. Bovendien geldt er bij deze lessen kickboksen een dresscode: je draagt het voorgeschreven Yamato Gym T-shirt en een wit kickboksbroekje.

Als je aan deze lessen mee gaat doen kan je bovendien gradueren in het kickboksen. Yamato Gym heeft een door de kickbond geaccrediteerd graduatie systeem.

Gevorderde sporters die meer willen sparren
De gevorderde studenten mogen, na overleg met de instructeur, ook deelnemen aan de lesuren sparren op de vrijdag. Sparren is het leren van een strategie om je vaardigheden zo goed mogelijk toe te passen. Het sparren valt onder de strenge supervisie van de leraar, alleen non-ego en non-attitude sparring wordt geaccepteerd.

Gevorderde sporters die meer willen sparren
De gevorderde studenten mogen, na overleg met de instructeur, ook deelnemen aan de lesuren sparren. Sparren is het leren van een strategie om je vaardigheden zo goed mogelijk toe te passen. Het sparren valt onder de strenge supervisie van de leraar, alleen non-ego en non-attitude sparring wordt geaccepteerd.

Meld je aan voor een gratis proefles!
Kickboksen bij Yamato Gym Weesp
Kickboksen - Sportschool Yamato Gym
Kickboksen Yamato Gym Weesp
Sportschool Yamato Gym Weesp Kickboksen
Kickboksen in Weesp bij Yamato Gym