Yamato Gym Erkenning Keurmerk Vechtsport Autoriteit

Keurmerk Vechtsportautoriteit voor Yamato Gym

De Weesper sportclub Yamato Gym heeft als een van de eerste vechtsportscholen in Nederland het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen. De sportsclub voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

Yamato Gym verzorgt lessen in (jeugd) kickboksen, (jeugd) judo/ jujutsu van alle niveaus. Van beginners tot gevorderden, allemaal trainen ze samen in dezelfde zaal, allemaal met hun eigen ambities.

“Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport,” stelt Herbert Dekkers, voorzitter van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.”

De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben.

Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden. “Ook voor sporters is het Keurmerk goed,” stelt Dekkers. “Nederland is een topland in de vechtsport. Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de gyms.”

met vriendelijke groeten,

Eric van Looijen

Federatie Oosterse Gevechtskunsten Yamato Gym
Erkenning Yamato Gym
Jeugd Cultuur- en Sportfonds Yamato Gym Weesp

ERKENNING

Yamato Gym is aangesloten bij de Sectie Ringcontactsporten van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (lid bond van het NOC*NSF).


Yamato Gym is het officiële onderkomen voor de Valente Brothers Study Group Holland.


Yamato Gym is een erkend stagebedrijf voor het beroepsonderwijs. Zo biedt Yamato Gym met regelmaat een stageplek aan voor studenten van het Johan Cruijff College.


Yamato Gym werkt onder meer samen met het Jeugd Cultuur- en Sportfonds zodat ook kinderen van ouders/ verzorgers die onder een bepaalde inkomensgrens zitten hun kinderen kan laten profiteren van de lessen van Yamato Gym.