JuJutsu

Jujutsu kan vertaald worden als “zachte kunst”, of nog correcter als “soepele techniek”. Het is een vechtkunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen.

De sleutel tot het leren van jujutsu is herhaling. Het uiteindelijke doel is om je onderbewustzijn te conditioneren, zodat je automatisch kunt reageren in een kritieke situatie.

Jujutsu is voor mannen, vrouwen en kinderen. Tijdens de lessen jujutsu draagt de student een witte kimono. Door reguliere beoefening van jujutsu merken studenten snel een toename in flexibiliteit, spierkracht, uithoudingsvermogen en algemeen welzijn.

Valente Brothers Study Group Holland
Yamato Gym is het officiële onderkomen van de Valente Brothers Study Group Holland. The Valente Brothers zijn directe leerlingen van grootmeester Helio Gracie. The Valente Brothers hebben wereldwijd meerdere vestigingen en studiegroepen opgezet om het jujutsu te promoten. Het Valente Brothers hoofdkwartier is gevestigd in Miami, USA.

Fighting Foundations
Fighting Foundations bevat meer dan 100 technieken die je leven letterlijk zouden kunnen redden tijdens een echte straatconfrontatie. De Valente Brothers hebben het FF-programma ontwikkeld om studenten in staat te stellen het systeem van Grootmeester Helio Gracie te leren door middel van groepslessen.

Gradutie-systeem
Het Valente Brothers™ graduatie-systeem is ontwikkeld om studenten te belonen die jujutsu op en naast de mat oefenen. De verschillende niveaus worden vertegenwoordigd door kleur van een band. Hoe donkerder de kleur van een band, hoe meer kennis en ervaring de student heeft. De eisen van graduatie omvatten onder meer technische kennis, trainingsfrequentie, het vermogen om technieken onder weerstand uit te voeren, positieve houding en goed burgerschap.

Fighting Mastery
Na het voltooien van het Fightin Foundations programma heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het gevorderde programma. Dit programma bestaat uit verschillende gespecialiseerde lessen en richt zich dieper op elk afzonderlijk element van een gevecht. In de loop van de jouw deelname aan de lessen Fighting Mastery leer je nieuwe technieken en combinaties, verbeter je je reactietijd en verfijn je je huidige kennis.

Op dit niveau wordt onze stijl van jujutsu als een tweede natuur en leer je om de basistechnieken samen te brengen in verschillende combinaties, met optimaal gebruik van hefboom en momentum.

Women’s Selfdefense
De les Women’s Selfdefense is speciaal opgezet om vrouwen voor te bereiden op echte levensbedreigende situaties. Onze zelfverdedigingstechnieken bieden de kennis en vaardigheden voor elke vrouw om te ontsnappen aan haar aanvaller, of ze nu op de been is of op de grond terecht gekomen is.  De les Women’s Selfdefense is een les waaraan alleen vrouwen mogen meedoen. Vrouwen mogen natuurlijk altijd meedoen aan de lessen Fighting Foundations en Fighting Mastery.

Overige jujutsu programma’s
Naast bovengenoemde lesprogramma’s zijn er aparte (doelgroep specifieke) lesprogramma’s voor defensie, handhavings- en opsporingsdiensten.

Meld je aan voor een gratis proefles!

JuJutsu geschiedenis

Lees meer over de geschiedenis van onze JuJutsu stijl.

De geschiedenis van het JuJutsu zoals wij dat beoefenen.

JuJutsu Yamato Gym
JuJutsu Yamato Gym
JuJutsu Yamato Gym
JuJutsu Yamato Gym
Valente Brothers JuJutsu Study Group
Jujutsu
JuJutsu Yamato Gym Women's Selfdefense