Kickboksen voor kinderen in Weesp

By 9 januari 2024Berichten
Yamatogym

Kickboksen voor kinderen in Weesp: Yamato Gym is jouw sportclub!

Je leest in dit blog meer over (jeugd-) kickboksen bij Yamato Gym in Weesp.

Als je dit blog gelezen hebt, heb je antwoorden op vragen als:

– Wat zijn de voordelen van kickboksen voor kinderen?

– Wat is de visie van jeugdkickboksen bij Yamato Gym?

– Hoe is Yamato Gym een gekwalificeerd om les te geven in het kickboksen?

– Wat onderscheid Yamato Gym van andere sportaanbieders in Weesp?

– Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen verantwoord leren kickboksen?

Tot slot geven wij in de laatste alinea antwoord op veel gestelde vragen over het jeugdkickboksen.

‘Kickboksen in kindertaal’

Kickboksen is een stoere en uitdagende sport, door te kickboksen wordt krijg je een goede conditie, word je sterker en leniger. Kickboksen is een sport waarbij je vooral leert om slim te zijn. En weet je, het is niet alleen stoer en spannend, maar het helpt ook om goed te leren samenwerken en respect te hebben voor anderen. Het is als een gave dans, maar dan met stoten, trappen en allerlei toffe bewegingen die je leren jezelf te verdedigingen.

Regels en sportplezier gaat prima samen

In de wereld van het kickboksen is er absoluut ruimte voor sportplezier, zelfs te midden van de structuur en regels. Deze sport draait niet alleen om discipline, maar ook om het plezier van het leren en het ontdekken. Juist binnen ‘de georganiseerde omgeving’ wordt er ruimte gemaakt voor een flinke dosis sportief vermaak.

De sportzaal van Yamato Gym is een plaats waar discipline en vermaak hand in hand gaan, waar plezier en serieuze sport samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. In die regels en structuur zit een verborgen speelsheid die ervoor zorgt dat elke kick en elke stoot een bron van plezier en voldoening kan zijn.

Fysieke Voordelen van kickboksen

  1. Lichamelijke conditie: Kickboksen bij Yamato Gym bevordert een gezonde levensstijl en verbetert de algehele conditie van kinderen. Het helpt bij het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.
  2. Motorische vaardigheden: De combinatie van trappen, stoten en bewegingen verbetert de motorische vaardigheden van kinderen, wat bijdraagt aan hun coördinatie en balans.
  3. Zelfverdediging: Naast technieken leren kinderen bij Yamato Gym zelfbeheersing en respect voor anderen, wat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid.

Mentaal Welzijn en kickboksen

  1. Zelfdiscipline: De trainingen bij Yamato Gym vereisen toewijding en discipline, wat kinderen helpt om deze eigenschappen ook buiten de sportschool toe te passen.
  2. Stressvermindering: Sporten, zoals kickboksen, helpt stress te verminderen door een gezonde uitlaatklep te bieden voor spanning en druk.
  3. Focus en concentratie: Tijdens de trainingen leren kinderen zich te concentreren op specifieke bewegingen en strategieën, wat hun focus in andere aspecten van het leven kan verbeteren.

Emotionele Ontwikkeling en kickboksen

  1. Zelfvertrouwen: Het behalen van doelen en het verbeteren van technieken vergroot het zelfvertrouwen van kinderen en laat hen zien dat doorzettingsvermogen loont.
  2. Teamwerk en respect: Yamato Gym biedt een omgeving waar kinderen niet alleen van instructeurs leren, maar ook van elkaar. Ze leren samen te werken en respect te hebben voor elkaar.
  3. Zelfbeheersing: Door verschillende technieken en strategieën te leren, ontwikkelen kinderen vaardigheden om emoties te beheersen en te kanaliseren.

Yamato Gym Weesp

Verantwoord en veilig kickboksen bij Yamato Gym

Yamato Gym onderscheidt zich op meerdere vlakken als een unieke sportaanbieder in Weesp. Zo heeft Yamato Gym het prestigieuze keurmerk van de Vechtsport Autoriteit. Hiermee voldoet de sportschool aan hoge veiligheids-, kwaliteits- en ethische normen. Wat dit nog meer bijzonder maakt, is dat het kickboksen bij Yamato Gym wordt onderwezen door leraren die erkend zijn door het NOC*NSF. Op de jeugdgroepen hebben wij tenminste twee leraren, en op sommige groepen zelfs wel vier leraren staan, zodat iedere jeugdsporter intensieve aandacht krijgt. Kinderen verdienen in onze ogen immers de best mogelijke leerervaring.

Het Yamato Gym plan voor succes: serious fun

Het meerjaren ontwikkelingsplan van het kickboksen* vormt de basis van het jeugdprogramma bij Yamato Gym. Dit is een wetenschappelijk onderbouwt programma dat in meerdere sporten gebruikt wordt om jeugdsporters gestructureerd en verantwoord les te geven. Lessen in kickboksen moet geen entertainment zijn, maar meer een educatief systeem met sportieve elementen, wij vatten dit samen als ‘serious fun’.

Yamato Gym Games

De jeugdsporters kunnen ieder jaar twee keer meedoen met de Yamato Gym Games. De Yamato Gym Games zijn een uniek concept waarbij de jeugdsporters in een geregisseerde setting kennismaken met kickboksen in een boksring. Daarnaast zijn er ieder jaar de kickboks graduatie-examens. Beide ‘special events’ zijn ‘kijkdagen’ voor ouders en verdere familie. Het zijn de momenten bij uitstek om gevoelens van trots met de kinderen te delen. De kinderen krijgen altijd een mooi aandenken aan deze special events.

Jeugdkickboksen dat doe je bij Yamato Gym in Weesp

In Weesp is er geen enkele andere sportaanbieder die de kwaliteit van lesgeven in het kickboksen kan bieden zoals Yamato Gym dat kan. Met gepassioneerde en ervaren leraren, erkend door het NOC-NSF, en het keurmerk van de Vechtsport Autoriteit, streeft Yamato Gym ernaar om niet alleen hoogwaardige trainingen aan te bieden, maar ook een veilige, stimulerende omgeving waar kinderen kunnen groeien en bloeien. Het biedt ouders en kinderen een unieke kans om de voordelen van kickboksen te ervaren.

Lees meer over onze lessen jeugdkickboksen

Veel gestelde vragen over (jeugd-) kickboksen in Weesp

Vanaf welke leeftijd kan je leren kickboksen bij Yamato Gym?

Gelet op de motorische ontwikkeling van kinderen verzorgen wij bij Yamato Gym groepslessen kickboksen aan kinderen van acht jaar en ouder.

Kinderen jonger als acht jaar kunnen, in zijn algemeenheid, mede gelet op hun motorische ontwikkeling, het kickboksen in groepslessen niet goed onder de knie krijgen.

Welke leeftijdsgroepen zijn er voor het jeugdkickboksen bij Yamato Gym?

Yamato Gym heeft het jeugdkickboksen in twee groepen ingedeeld:

Van acht tot twaalf jaar en van dertien jaar & ouder. Jongens en meiden sporten gemengd. Wij hebben aparte kleedkamers voor de jongens en aparte kleedkamers voor de meiden.

Yamato Gym

Wil je direct een proefles kickboksen bij Yamato Gym boeken?

Jouw zoon of dochter kan altijd een aantal gratis proeflessen kickboksen bij Yamato Gym volgen.

Via deze link kan jij jouw zoon of dochter aanmelden.

Kan ik voor mijn proefles kickboksen materialen van Yamato Gym lenen?

Ja, je kan voor je eerste lessen kickboksen materialen van de club lenen.

De kids dragen verder een korte sportbroek zonder ritsen/ zakken (of een sportlegging) en een t-shirt.

Worden de lessen (jeugd-) kickboksen op een mat gegeven?

Ja, de lessen (jeugd-) kickboksen worden bij Yamato Gym op een mat gegeven. De kinderen lopen op deze mat op blote voeten. Buiten de mat wordt er niet op blote voeten gelopen, dit heeft met de hygiëne te maken.

Mag ik als ouder of verzorger naar de kickboksles van mijn kind kijken?

Ja, natuurlijk mag je altijd in de sportzaal naar je kind kijken. Soms kan het voor het kind beter zijn om dit niet (de hele les) te doen. Maar wat ons betreft: je bent altijd van harte welkom.

Kan je op ieder moment in het jaar instromen bij de lessen kickboksen van Yamato Gym?

Ja, je kan op ieder moment van het jaar instromen. Wij werken niet met wedstrijdseizoenen.

De jeugdlessen gaan ook tijdens de zomerperiode door, wel hebben wij dan een zomerrooster.

Wordt er gespard tijdens het jeugdkickboksen bij Yamato Gym?

De jeugdkickboksers oefenen op de maandagen op de bokszakken en op de pads. Op de maandagen is er geen sparring voor de jeugd.

Op de woensdagen wordt er in een geregisseerde setting aan sparspellen gedaan.  Jeugdsporters mogen tijdens het sparren geen technieken naar het hoofd maken.

Kan mijn zoon/ dochter een echte kickbokskampioen worden?

Ja, wellicht wel, maar het is absoluut niet waar onze focus ligt. Wij doen met onze kids niet mee aan wedstrijden.

Wij hebben de focus om van ieder kind een ‘rock solid kid’ te maken: vol zelfvertrouwen, met discipline, respect, doorzettingsvermogen en meer van dit soort ‘skills for life’. Wij geloven in de absolute meerwaarde van onze boeiende lessen kickboksen, waarin wij gestructureerd de kids stap voor stap laten groeien.

Kan ik voor mijn kind een privéles kickboksen bij Yamato Gym aanvragen?

Ja, een aantal van onze trainers bieden ook de service van privélessen aan. Zij maken wel gebruik van een van onze sportzalen maar de planning en betaling gaat via deze trainers zelf.

Ook kids van andere sportscholen kunnen met een van onze trainers aan de slag gaan.

Je kan via de navolgende link een privéles aanvragen: https://www.thepersonaltrainer.nl/contact/

Werkt Yamato Gym samen met de gemeente Amsterdam voor wat betreft het Jeugdfonds en de Stadspas?

Ja, Yamato Gym werkt samen met de gemeente Amsterdam voor verschillende projecten voor sportstimulering. Hieronder valt ook het sporten met via het Jeugdfonds Sport en Cultuur en het sporten via de Stadspas.

Heeft het kader van Yamato Gym een verklaring omtrent gedrag?

Ja, ons kader heeft een verklaring omtrent gedrag. Dit is ook een van de harde eisen van de Vechtsport Autoriteit en de gemeente Amsterdam waar wij als Weesp onder vallen. 

Welke eisen stellen de gemeente Amsterdam en Vechtsport Autoriteit nog meer aan aanbieders van kickboksen?

Het is een hele lijst aan strikte voorwaarden waar je als sportschool aan moet voldoen.

Van de juiste verzekeringen, tot de goede ventilatie tot allerlei voorwaarden om de veiligheid te waarborgen. Yamato Gym heeft kosten noch moeite gespaard om de beste kickbokslessen van Weesp en omstreken aan te bieden. Wij zijn er mega trots op dat Yamato Gym als een van de tien eerste sportscholen in Nederland het keurmerk van de Vechtsport Autoriteit heeft ontvangen.

Heb je nog meer vragen over (jeugd-) kickboksen bij Yamato Gym in Weesp?

Stuur ons gerust een email via info@yamatogym.nl, wij reageren binnen 24 uur op al jouw vragen. Natuurlijk ben je altijd van harte welkom om bij ons op de club langs te komen, we staan je graag te woord en we leiden je met trots en plezier rond. 

*LATD www.DutchKickboxing.com

Yamato Gym

About Yamato Gym