Het Starten met Bokszaktraining: Een mini-gids voor Beginners

By 3 januari 2024Berichten
Bokszaktraining voor beginners

BOKSZAKTRAINING

Of je nu je conditie wilt verbeteren, stress wilt verminderen of gewoon een leuke en uitdagende workout zoekt, bokszaktraining is een geweldige keuze. Deze oefenvorm van kickboksen biedt niet alleen fysieke voordelen, maar het kan ook helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het verbeteren van je algehele welzijn.

Waarom Bokszaktraining?
Bokszaktraining is een uitstekende manier om je lichaam op verschillende manieren te trainen. Het helpt bij het verbeteren van je cardiovasculaire conditie, versterkt spieren en helpt bij het ontwikkelen van coördinatie en focus. Bovendien kan het een geweldige uitlaatklep zijn voor stress en spanning. Per bokszaktraining kun je  zo’n 750 tot 900 calorieën verbranden!

Bokszaktraining is een geweldige fitnessroutine. Naast de fysieke voordelen kan het je helpen om stress los te laten en je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert bovendien ook de echte stoot- en traptechnieken.  Voor de juiste begeleiding en gemoedelijke sfeer ben jij bij Yamato Gym in Weesp aan het juiste adres.

Wat heb je nodig?
Je draagt tijdens vrijwel alle lessen een t-shirt en een sportbroek. Voor de lessen kickboksen mag dat geen sportbroek zijn met broekzakken, ritsen of knopen. Yamato Gym heeft voor de lessen waarbij je bokshandschoenen nodig hebt deze bokshandschoenen voor jou klaarliggen.

Hoe ziet een Yamato Gym bokszaktraining eruit?

Warming-up:
Begin altijd met een goede warming-up om je spieren voor te bereiden op de training. Dit kan bestaan uit joggen, touwtjespringen, schouder- en heuprotaties, enzovoort.

Basishouding:
Leer de juiste bokshouding: voeten op schouderbreedte uit elkaar, knieën licht gebogen, vuisten bij je kin. Wij vertellen je stap voor stap hou je dit doet.

‘Jab’ ‘Hook’ ‘Cross’:
Dit zijn de basisstoten die je leert tijdens bokszaktraining. Daarna komen er de traptechnieken bij. Je leert dus nieuwe technieken of verbetert je technieken.

Cooldown:
Wij sluiten af met oefeningen waarbij de hartslag weer langzaam daalt. Vaak geven wij de buikspieren ook nog even wat extra werk 🙂

BEGINNEN MET BOKSZAKTRAININGEN BIJ YAMATO GYM IN WEESP
De eerste stap is de beslissing om te gaan trainen, nu hoef je het alleen nog maar te doen… Makkelijker gezegd dan gedaan, niet dan? Hieronder vind je een paar daarom een paar tips:

Have fun:
De belangrijkste tip: maak plezier. Plezier in het leven, maar ook in de trainingen…eigenlijk in alles wat je doet. Stel jouw persoonlijke doelen vast, streef naar je doelen toe, dwing jezelf tot het bereiken van die doelen….maar zorg er wel voordat je plezier blijft hebben.

Luister naar je lichaam:
Een van de redenen waarom mensen vrij snel stoppen met sporten, is dat ze in het begin te veel willen doen en kunnen. Begin met een rustige trainingsintensiviteit en voer dit geleidelijk aan op. Het mooie van sporten bij Yamato Gym is, dat iedereen met elk niveau aan een training kan meedoen. Je kan de oefeningen zo zwaar maken als jezelf wilt. In het begin zal je zelf wat tegengas moeten geven. Geef je zelf de tijd om technieken te leren en om je conditie te verbeteren. Doe je dit niet dan raak je eerder gefrustreerd dan gemotiveerd!

Consistentie is key:
Het kost tijd als je iets wil bereiken. Je weet dat je jezelf die tijd moet gunnen. Belangrijk is wel om regelmatig te trainen. Probeer dit al in het begin aan te houden. Na een tijdje trainen heb je dan alleen maar meer profijt. Als je twee keer per week kan trainen dan ben je goed bezig. Twee keer een uurtje per week trainen, dat moet je dan wel in je agenda vrijhouden.

Samen bij Yamato Gym: Een van de mooiste dingen van het beginner zijn is dat bijna alles wat je doet resultaat oplevert. De volgende fase is volhouden, verfijnen en doorzetten. Hiervoor moet je weer niet te snel in één keer willen. Heb geduld, blijf gemotiveerd trainen en het resultaat komt er…zeker weten!
Hulp nodig? De trainers en je trainingspartners willen, kunnen en zullen je altijd helpen. Samen maken wij het mogelijk.

Ben jij enthousiast geworden?
Onze missie is te zorgen dat er voor iedereen verantwoorde en aansprekende bokszaktrainingen zijn. De lessen zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Er is intensieve begeleiding voor zowel de beginners als de gevorderde sporters.

Yamato Gym is een sportclub van iedereen, voor iedereen… Jij bent dan ook van harte welkom om bij onze sportclub te komen sporten. Je kan altijd een gratis en geheel vrijblijvende proefles volgen.

Mail ons vandaag om jouw gratis proeftrainingen in te plannen en geniet van de vele voordelen van deze uitdagende workout.

 

Yamato Gym

About Yamato Gym