Super tof kinderboek over jiujitsu

By 14 oktober 2023Berichten
Yamatogym - Kinderboek

S.O.S. Samoeraitraining

Samoeraikrijgers, eens de elitekrijgers van het oude Japan, leven voort in onze hedendaagse samenleving. Dit spannende avontuur speelt zich af in het exotische Rio de Janeiro en volgt vier jonge vrienden, Raul, Alexandre, Miguel en Estrela Ferreira, in hun reis van zelfontdekking en groei. Getraind door jiu-jitsu grootmeester Brioso Silva verkennen ze de kunst van zelfverdediging en de filosofie van het leven zelf.

Auteur Charlotte Doornhein

Charlotte Doornhein is naast auteur ook schoolschrijver, psychologe, jiu-jitsutrainer en ‘Rites of Passage’ begeleider. Met dit boek wil ze jiu-jitsu als sport en levensfilosofie onder de aandacht brengen, en de lezers inspireren om volgens de waarden van de samoerai te leven. Zelf is ze ooit met jiu-jitsu gestart omdat ze als zeventienjarige werd aangevallen door een dronken man. Tegenwoordig geeft ze les in jiu-jitsu aan kinderen en volwassenen bij Yamato Gym in Weesp.

Review

“Dit boek is voor zowel kinderen als volwassenen boeiend om te lezen. In het begin wil de samoerai alles leren en doen. Naarmate de samoerai ouder wordt, zet hij dit opzij en gaat op zoek naar harmonie en welzijn”, aldus Mario den Edel, oud-directeur van de Internationale Jiu Jitsu Federatie (IJJF).

Voor wie en waar te koop
Het boek is geschikt voor negenjarige om zelfstandig te lezen. Uiteraard kan je samen met je kind ook het boek lezen of voorlezen.
Het boek is te koop bij elke (online) boekhandel, je kan hem ook direct bij de Droomvallei Uitgeverij kopen.

Yamato Gym

About Yamato Gym