Navigeren door de sportieve zee van Weesp

By 4 februari 2024Berichten
Yamato Gym

Navigeren door de sportieve zee van Weesp

In de gezellige en romantische omgeving van het stadje Weesp, doordrenkt van historie en omringd door idyllische grachten, groeit de sportgemeenschap gestaag met een toenemend aantal sportaanbieders. Deze opwaartse trend, die niet alleen lokaal maar wereldwijd zichtbaar is, brengt een gevarieerd aanbod aan sportmogelijkheden met zich mee. Van twee grotere fitness sportscholen tot een handvol gespecialiseerde gyms voor groepstrainingen.

Onlangs publiceerde het Weesper Nieuws een speciale editie over ‘gezond en fit’, waarin lokale sportaanbieders de kans kregen om hun sportclubs aan de lezers voor te stellen.

In het artikel van Yamato Gym benadrukte Eric de waarde van het inspireren en motiveren van mensen door middel van sport. Sport fungeert hierbij niet alleen als een middel om gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken, maar ook als een krachtig instrument voor persoonlijke groei.

Yamato Gym DKP

Coachen, inspireren en opleiden

Wat bijzonder mooi is om te zien, is dat Yamato Gym als een inspiratiebron fungeert voor sporters om hun eigen sportclubs te starten. Op die manier worden nog meer mensen bereikt en gaan nog meer mensen sporten en bewegen. Het Weesper Nieuws deelde al twee inspirerende verhalen van Marloes en Andy, beide sportten jarenlang bij Yamato Gym. Natuurlijk zijn er nog meer sprekende succesverhalen te noemen: zo hebben Sam en Chris hun eigen personal training bedrijf, geïnspireerd door Yamato Gym, opgezet. Vrijwel dagelijks gaan zij met sporters bij Yamato Gym aan de slag. Ook de volgende generatie trainers staan klaar om met veel passie, energie en leiderschap mensen te trainen en te coachen.

Kevin heeft het project www.bokszakweesp.nl in Weesp van de grond gekregen. Samen met de Boogieland Foundation, de gemeente Amsterdam, hebben wij het mogelijk gemaakt dat er een bokszak hangt op een voor iedereen toegankelijke sportplek. Het past in de lijn van de grondleggers van het Nederlandse kickboksen om de sport te promoten en het sportplezier met iedereen te delen.

Andere boeiende verhalen van voormalig Yamato Gym sporters die hun passie hebben omgezet in actie zijn er zeker. Zo heeft Harrison bijvoorbeeld sportstudio ‘Inhale Sport’ in Weesp opgericht. Andere Weesper sportclubs met enige Yamato Gym-roots zijn het grootste ‘CrossFit0294’ van Daan.

Last but not least, als mooi voorbeeld is er ‘Jeff’s Gym’, de naam zegt het al van Jeffrey, hij sportte zeventien jaar mee bij Yamato Gym. Zij raakten bij Yamato Gym geïnspireerd door de kracht en waarde van ‘de sport’ en kregen bij Yamato Gym de kans kennis te maken met het trainersvak. Zo hebben zij door trainingen, stages en cursussen bepaalde basisvaardigheden geleerd om vervolgens zichzelf zelfstandig verder te ontwikkelen.

Yamato Gym Olivier

Samenwerken, verbinden en filosofie

Wist je dat Yamato Gym ook het onderkomen is van de Weesper sportclub ‘Pilates in Movement’? Hoewel dit een hele andere sportdiscipline is, zitten er opvallend veel overeenkomsten in de visie en aanpak van eigenaresse Martiza. Ook zijn wij erg blij met de samenwerking met ‘Kinderpraktijk in Evenwicht’ van Yamato Gym sporter Dagmar.

Het is fijn om te connecten met coaches uit hele andere disciplines: samen kan je kennis en ervaringen uitwisselen, een ander mooi voorbeeld hierin is Zoe met haar mooie praktijk ‘Zoe-Chi’ aan de Keverdijk.

De afgelopen jaren heeft Yamato Gym het trainingskader versterkt met een aantal top-CrossFit coaches zoals Volcmar. Mede hierdoor heeft het project CrossFit Weesp een mooie groei gemaakt. Puur CrossFit met vleugjes van de Yamato Gym filosofie erin verweven.

Het delen van kennis en passie staat centraal in onze identiteit. Als non-profit sportclub blijft Yamato Gym zich inzetten om een actieve bijdrage aan de lokale gemeenschap, dit met een boeiend aanbod van groepstrainingen en coachingsmogelijkheden. De rode draad hierbij is ‘het bushido’. Hoewel deze filosofische waarden gelinkt worden aan ‘de oude’ en op het oog ‘strikte opvattingen’ uit de tijd van de samurai’s, kunnen we vandaag de dag nog steeds veel van leren van deze filosofie. Filosofie is als mentale gymnastiek die ons uitdaagt om dieper na te denken over de wereld om ons heen. Behulpzaam zijn, je hoffelijk gedragen, dankbaar zijn, je respectvol opstellen, moedig zijn… het zijn slechts een aantal voorbeelden van belangrijke waarden van de 753code.

Kwaliteit boven kwantiteit

Yamato Gym is groot in Weesp geworden door klein te blijven. Het credo je leven lang verantwoord sporten met plezier komt voort uit de gerichte keuzes en duidelijke prioriteiten. Voor ons draait het om de lange termijn visie: om kwaliteit. Zo hebben wij al 23 jaar onze sportclub in Weesp met stip op de kaart gezet. De missie van Yamato Gym is om sporters te enthousiasmeren en uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen.

Velen hebben absoluut niet de behoefte om een eigen sportclub op te starten: voor de meerderheid van de mensen is sporten bij Yamato Gym gericht op het behalen van fitnessdoelstellingen, het vergroten van zelfvertrouwen, vinden van sociale verbinding, een uitlaatklep hebben en het maken van plezier. Dat blijft ook onze gemeenschappelijke doelstelling: een bijdrage leveren aan een gezonde en actieve leefstijl. Het resultaat kan zijn dat je letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel zit. En je energieker voelen dan ooit tevoren.

Blijf in beweging

Als trotse inwoners van Weesp hebben we het voorrecht om uit diverse sportclubs te kunnen kiezen en te genieten van alles wat onze gemeenschap te bieden heeft. Met een gevarieerd aanbod van sportaanbieders biedt Weesp een te gekke omgeving voor iedereen die een gezonde en actieve levensstijl nastreeft. Dus, kleed je in je sportoutfit, ontdek de onbegrensde mogelijkheden en omarm een levendig sportief leven in het gastvrije Weesp.

Yamato Gym

Samen sporten bij Yamato Gym

Ben je al lid van onze prachtige sportclub? Neem gerust iemand uit je omgeving mee naar de sportclub. Samen sporten is leuker, samen maken wij Yamato Gym.

Ben je nog geen lid en ben je wel benieuwd naar onze sportclub? Je bent bij Yamato Gym altijd van harte welkom voor een kennismaking en een gratis proefweek. Zo kan jij onze trainingen uitproberen, van de gemoedelijke sfeer proeven en de medesporters en de trainers leren kennen.

Sport, leef gezond, heb respect en maak plezier!

Yamato Gym

About Yamato Gym