Onze visie

Zowel sporten als lesgeven lukt het best in een goed ondersteunend klimaat. Het pedagogisch klimaat vormt een wezenlijk onderdeel van onze cultuur.

Yamato Gym wil een sportclub zijn die sfeervol, dynamisch, vriendelijk, bruisend en hartelijk is. De verbondenheid met ‘gevoel’ (affectie, sfeer, welbevinden) vinden wij erg belangrijk.

De Japanner Jigoro Kano, die aan het einde van de 19e eeuw zijn eigen stroming van het jujutsu (judo) introduceerde, geloofde sterk dat als je lichaam en geest in balans brengt, je zo een goed mens kan worden die een zinvolle bijdrage aan de maatschappij levert.

Het ging volgens grootmeester Kano helemaal dus helemaal niet om rivaliseren. Volgens Kano zijn er twee basisprincipes belangrijk: de energie zo doelmatig mogelijk gebruiken en gemeenschappelijk welzijn creëren door samenwerking. Zo zijn vechtkunsten als kickboksen en jujutsu niet alleen een sport, maar nog veel meer een compleet educatief systeem met sportieve elementen.

Yamato Gym volgt Kano zijn principes: Yamato Gym is een sportclub voor iedereen, waarvan van jong tot oud mee kan doen aan de lessen. De focus van Yamato Gym ligt op een heel leven lang met plezier sporten.

Jigoro Kano Yamato Gym Weesp
Yamato Gym - Onzie Visie over sporten voor jong en oud
Yamato Gym onze visie
Yamato Gym
Yamato Gym kickboksen voor de jeugd
Yamato Gym cardio boxing voor jong en oud
Yamato Gym Jeugd
Yamato Gym volwassenen sport
Yamato Gym visie op fitness