Crosstraining 

Crosstraining is een ‘strength & conditioning’ training. Crosstraining is een manier van
fitness die gewichtheffenatletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.
Gedurende de workout worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit binnen een bepaalde tijd uitgevoerd.

Fitness, welness & hapiness
Het doel van crosstraining is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit te worden. Crosstraining is voor iedere gezonde man en vrouw prima te volbrengen, maar natuurlijk ga je behoorlijk zweten, gaat je hartslag omhoog en krijg je er spierpijn van… Je beloning is een heerlijk gevoel na afloop van de training.

Maximaal variëren, geen training is hetzelfde
De Crosstraining wordt op het rooster aangeboden als Workout Of the Day (WOD). Zo een WOD combineert verschillende oefeningen met elkaar. Hierdoor is de WOD elke dag weer anders.

De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

De WOD bestaat uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensief gedeelte. Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van allerlei trainingstools.

De WOD wordt individueel aangepast aan jouw niveau. Jij doet alleen de oefeningen die jij verantwoord kan uitvoeren, want de fysieke veiligheid staat altijd voorop. Als jij een oefening nog niet beheerst, dan is er altijd een zogenaamde ‘scaling option’ (alternatieve optie van de oefening) die je wel kunt uitvoeren.

Wat zijn de voordelen van Crosstraining?

De voordelen van crosstraining zullen voor elke sporter verschillen, afhankelijk van zijn/ haar capaciteiten en doelen, maar dit zijn de top tien redenen om te beginnen met Crosstraining:

  1. Verbetering algehele gezondheid
  2. Verbeterde prestaties (in het dagelijks leven)
  3. Verbeterde fysieke weerbaarheid
  4. Verbeterde lichaamshouding
  5. Stress release
  6. Verhoogde spiermassa en metabolisme
  7. Blessure preventie
  8. Sneller herstel van blessures
  9. Sportplezier
  10. UItdagende en boeiende workouts

Sporten in kleine groepen

Tijdes de WOD wordt je intensief begeleidt door de trainer. Doordat de WOD’s in groepen van maximaal tien personen worden gegeven is er altijd veel aandacht voor iedere sporter.

Wat draag je tijdens de Workout Of the Day?

Met de juiste workout gear wordt de WOD een eitje. Jouw training begint met het kiezen van de juiste outfit. Van luchtige shirts tot stoere shorts en stevige schoenen. Kies voor comfortabele pasvormen, ademende stoffen en een nonchalante look in de sportschool. Geef je prestaties een boost en beweeg je moeiteloos door jouw training heen.

Bekende sportmerken zoals Nike en Reebok hebben een uitgebreide kledinglijn opgezet voor Crosstraining. Je vindt de kleding lijn van Nike via deze link https://www.nike.com/nl/en/w/mens-cross-training-705giznik1 en van Reebok via deze link: https://www.reebok.nl/crosstraining.

Is Crosstraining hetzelfde als CrossFit?
Ja en nee. Ja omdat CrossFit een vorm van crosstraining is. Maar nee omdat crosstraining geen geregistreerde merknaam is zoals CrossFit dat juist wel is.
Onze crosstraining heeft zeker wel raakvlakken met de trainingsfilosofie van CrossFit, maar er zijn ook een aantal belangrijke verschillen, onze trainers vertellen je er graag meer over.
Durf jij het aan?
Crosstraining is elke workout weer het beste uit jezelf halen, het gaat om een sterke mindset te hebben en trots tezijn op jezelf als je weer een WOD gedaan hebt.
Meld je aan voor een gratis proefles!