Keurmerk Vechtsportautoriteit

By 4 maart 2021Berichten
Yamato Gym Erkenning Keurmerk Vechtsport Autoriteit

Yamato Gym heeft als een van de eerste sportclubs in Nederland het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen. Yamato Gym voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid gedragsregels én een gediplomeerd kader. Zo is hoofdtrainer Eric van Looijen LMA trainer op het niveau KSS4.

Yamato Gym verzorgt lessen in kickboksen voor volwassenen en jongeren van alle niveaus.

“Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens lesgeven, soms opereren deze trainers zelfs in panden zonder vergunning van de gemeente.” stelt Herbert Dekkers, voorzitter van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.”

De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders.

Met vriendelijke groeten,
Eric van Looijen

Peter

About Peter